Praktičnost električnih vozil

Zakaj so električna vozila med vsemi ekološkimi vidiki tudi bolj praktična.

Električna dvokolesna, tri in mala štirikolesna vozila niso samo ekološka in varčna temveč so izreden pripomoček ljudim, ki imajo kakršno koliko motnjo ali težavo pri premikanju ali hoji. Zlasti starejši ljude kmalu po nastanku težav opustijo uporabo kolesa pretežno zaradi težav premagovanja klančin ko noge ne »zdržijo« več, ali pa se lahko zgodi, da nastopi nenadna utrujenost ali dihalne težave. Če imate omenjen tip električnega kolesa veste o čem govorim, v nasprotnem pa si le tega čimpreje omislite.

Manjše verzije teh vozil so dimenzionirane tudi tako, da je njihov transport z avtomobilom enostavnejši in si takšno vozilo preprosto vzamete povsod s seboj. So sestavljivi v parih potezah in so pravi mali transformerji.

Pri manjših štirikolesnikih, kot so invalidski vozički ali pa enostavno odprti tip štirikolesnega scooterja je pokrita populacija, ki se s svojimi naravnimi deli ne more premikati v takšnem prostoru. Tovrstna vozila so izrednega pomena saj pomenijo svobodo ter, da smo na zraku, soncu in ne obremenjujemo nikogar. Domet takšnih vozil je tudi preko 50km, vendar v prvi vrsti niso namenjeni potovanjem na daljše razdalje.

Urbana naselja, mesta, večji kraji, marine, obmorska turistična naselja in seveda tudi ostale lokacije so idealen prstor za uporabo teh vozil. Predstavljajte si čisto tišino v mestih in nikakršnih izpustov direktno pod vašim oknom, ko stoji vozilo že 10 minut prižgano in čaka nekoga je za nekatere utopija za druge pa realnost, katera mora premagati miselnost ljudi.

Razlika med vozili na naftne derivate je zaenkrat samo nekaj manjši domet ter malenkost nižja hitrost, kar pa do sedaj ko vozila na notranje izgorevanje dosegajo večkratnike omejiten niti ni več problem raje obratno. Da ne govorimo o stroških, okolju, onesnaževanju, vzdrževanju, lažjem upravljanju in še bi lahko naštevali…

Go Electric…

Deli:
  • Print
  • Facebook
  • LinkedIn
  • PDF
  • Translate the post into your language
You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply

Powered by WordPress | Designed by: Free Web Space | Thanks to Best CD Rates, Boat Insurance and software download